martes, 9 de octubre de 2012

| ILV | Pac 1 - Madel Ortiz

Imatge i llenguatge visual














Activitat A1 - Disseny de títol remake cinematogràfic



Descripció de l’Activitat
 
Aquesta activitat combina els coneixements teòrics adquirits sobre llenguatge visual i sobre propietat intel·lectual. Crearem el títol d'un “suposat” remake d'una pel·lícula guardonada amb l'Oscar en qualsevol de les seves modalitats des dels orígens dels premis de l'Acadèmia fins a l'actualitat (1927-2011).
A partir de la portada d'una pel·lícula premiada en Els Oscars (no importa la categoria del premi escollida; millor pel·lícula, millor fotografia, efectes especials.. etc) Prendrem el títol de la pel·lícula (títol que identifica gràficament la pel·lícula) i elaborarem un nou disseny del títol per anunciar una suposada reedició de la pel·lícula triada. En el títol a desenvolupar ha d'existir una coherència visual, seguint la mateixa línia temàtica i conceptual de la pel·lícula. Mitjançant la utilització de recursos gràfics i compositius crearem un logotip que defineixi l'essència de la pel·lícula. 
S’haurà de fer servir obligatòriament tipografia i elements vectorials, però no es podrà emprar cap biblioteca de recursos vectorials ni imatges de mapa de bits (jpg, gif, png, etc...).


Esquema de treball:
  • Escull una pel·lícula guardonada des del lloc oficial dels Oscars. Serà de gran ajuda informar-se i conèixer el gènere i trama de la pel·lícula.
  •  Elabora un disseny de títol propi, òptim i efectiu que comuniqui clarament a l'espectador l'essència de la pel·lícula escollida.
  • Decideix quins elements incorporar en el disseny tenint en compte que segueixin una línia gràfica coherent que representin d'una manera actual e innovadora la reedició de la pel·lícula.
  •  A partir dels coneixements adquirits sobre llenguatge visual, teoria del signe i fins i tot sobre mecanismes de retòrica visual explorar les possibilitats per decidir un disseny gràfic efectiu, tant en l'elecció dels seus components com en la seva capacitat comunicativa (l'espectador ha de ser capaç d'interpretar-los correctament. Això ho podeu fer mitjançant esbossos).
  • Resoldre gràficament el títol de la reedició cinematogràfica mitjançant l'ús de recursos gràfics de creació pròpia en el disseny.
  •  El document a presentar serà en format png amb fons transparent.
  •  Serà important conservar el document realitzat en format Illustrator per utilitzar-ho en una posterior activitat. Però no s'ha de presentar en aquest lliurament.
  •  Elaboració d'una breu memòria (½ pàgina) que justifiqui el procés de re-disseny de logotip raonant les eleccions compositives i que inclogui el títol desenvolupat.
  •  Atorgar i aplicar al re-disseny els crèdits i llicències d'ús i drets que l'estudiant consideri oportú, la llicència estarà basada en les llicències CC (a més d'incloure-la en la imatge final, s'haurà de comunicar i raonar en l'informe adjunt de lliurament). Enllaç a resum de llicències.
  •  Redactar un article d'anàlisis comparativa entre tres pàgines corporaives de Facebook de tres entitats reconegudes, i en fer una reflexió que reculli els diversos conceptres que s'han treballat durant la llectura del llibre de Lev Manovich i altres fonts de l'assignatura. 

Recomanacions del consultor (David Gomez Fontanills):
  • Imagineu un remake, una nova versió, que suposadament s'ha rodat de la pel·lícula. Imagineu què ha canviat i quin tipus de títol nou requerirà.
  • Penseu que feu un títol, no un cartell. Un títol que es pugui fer servir en diferents aplicacions (caràtula, cartell, portada DVD, samarreta, website, ...).
  • Tingueu molt en compte les decisions tipogràfiques relacionades amb escollir la font i l'estil, l'interlletrat, l'interlineat i les possibles modificacions dels caràcters.
  • Podeu posar elements gràfics, però com a part d'aquest títol, que aniran junt amb ell a les diferents aplicacions. Hi pot haver elements d'il·lustració o altres elements gràfics integrats o fusionats amb el títol mentre que l'element afegit no prengui més protagonisme que el propi títol. Tots els elements han de ser de creació pròpia
  • Atorgar i aplicar al re-disseny els crèdits i llicències d'ús i drets que l'estudiant consideri oportú, la llicència estarà basada en les llicències CC a més d'incloure-la en la imatge final, s'haurà de comunicar i raonar en l'informe adjunt de lliurament. És un repte combinar això amb el títol i que quedi discret tot i que sigui entendible. No pot dominar massa sobre el títol, és clar. 

 
[Qualificació: A]

OrtizValorMadel_Informe_PAC1_ILV

No hay comentarios:

Publicar un comentario